dihempap pohon sawit

Oleh Michael Ubam// SIBU: Seorang lelaki ditemui mati oleh ahli keluarganya di kebun kelapa sawit miliknya dipercayai dihempap pokok kelapa sawit yang terletak di tepi Jalan Teku di sini, petang Jumaat lalu. Mangsa dikenali Lu Poh Ming, 50, tinggal di... more »

Tahu kitab kristian, KM tarik perhatian

MULU: Ketua Menteri Datuk Patinggi Tan Sri Adenan Satem memikat perhatian masyarakat majoriti Kristian semasa melawat rumah panjang di Long Panai, di sini dengan kebolehannya menghafal ayat-ayat kitab agama itu. Beliau membacakan beberapa potongan ayat dan menerima tepukan gemuruh masyarakat... more »

RELA pastikan keselamatan, keamanan negara terjamin

SARIKEI: Jabatan Sukarelawan Rakyat Malaysia (RELA) merupakan benteng kedua pertahanan negara memastikan keselamatan dan keamanan negara terjamin sepanjang masa. Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Nur Jazlan berkata selain memainkan peranan memastikan keselamatan dan kesejahteraan peringkat akar umbi, RELA turut berperanan... more »

Poster direka kreatif meriahkan PRN

BINTULU: Perang poster antara Barisan Nasional (BN) dan parti pembangkang semakin meriah di kampung termasuk pusat bandar Bintulu di sini. Tinjauan mendapati pemasangan poster juga direka dalam pelbagai gaya kreatif dan menarik, antaranya poster direka penyokong BN di Kampung Sinong... more »

SPRM mohon bantuan jejaki Md Shahajan

BINTULU: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Cawangan Bintulu meminta orang ramai memaklumkan kepada pihaknya jika ternampak atau menjumpai seorang lelaki warganegara Bangladesh yang menghilangkan diri dan sehingga kini tidak dapat dihubungi bagi membantu siasatan. Lelaki yang dikehendaki SPRM Cawangan Bintulu... more »

Suasana kempen PRN11 di Kanowit terkawal

KANOWIT: Suasana berkempen menjelang Pilihan Raya Negeri Ke-11 (PRN11) di Kanowit pada keseluruhannya terkawal setakat ini. Walaupun tidak dinafikan ada dua laporan polis berkaitan kerosakan poster calon diterima sehingga kini, namun masalah itu berjaya ditangani oleh polis. Ketua Polis Daerah... more »
Page 1 of 12,39912345...Last »

Affiliates

 

Supplement Downloads

Member of